Publicerad i Djur och natur

Skavlöten

Hejsan, hoppas ni har haft en trevlig helg. 🙂

Själv har jag haft det bra och varit ute och promenerat en del. Igår var jag och Kekki på en promenad runt Skavlöten, en sjö i Täby Kyrkby. Vi gick inte runt hela sjön, då den är ganska stor med mycket berg runt omkring, men en bit i alla fall. 🙂  Det var ganska varmt men tyvärr ingen sol.

Vi gick längs en liten stig nära vattnet med mycket rötter och stenar. Det gick upp och ner, hit och dit, eftersom det är så mycket klippor och berg.

fil-004-1

Då och då gick jag ner till vattnet och tog några bilder. 🙂

fil-009-4

När vi hade promenerat en bit, hittade vi ett trevligt berg som vi satte oss på och tittade ut över sjön. Båda började genast att prata om Smultronstället och om hur vackert och rogivande vatten är. Vi ska faktiskt åka till Finland på onsdag och stänga Smultronstället för vintern, vilket jag verkligen ser fram emot. 🙂

På vägen tillbaka så gick vi lite längre in i skogen och där fanns det också mycket vackert att se, som mossa och ljung. 🙂

fil-007-2

Det sista vi gjorde innan vi gick till bilen, var att gå ut på en brygga.

fil-002-3

Nära bilen såg vi en blåklocka och blev båda lika förundrade över att den fortfarande blommade, med tanke på att vi snart går in i oktober.

fil-003-2

Det var allt från den promenaden. 🙂 Vi hörs i morgon, kram! 🙂

Lämna en kommentar